Man i radiostudion - Niklas Rhodin (S)
Niklas känner sig hedrad men inser även vilket ansvar det innebär att vara oppositionsråd. Foto: Leif Landin/Sveriges Radio
Politik

Niklas Rohdin (S): Det känns hedrande

0:44 min

Endast 22 år ung har han blivit utsett till Krokoms kommuns nya oppositionsråd efter avgående Rolf Lilja (S).

Niklas Rohdin (S) har alltid varit samhällsengagerad. Han brinner för skolfrågor, internationella frågor och utvecklingen i kommunen. För att kunna påverka måste man engagera sig menar han.

Det är en utmaning att knyta ihop en så stor kommun (till ytan) som Krokom, det handlar mycket om infrastruktur och han påpekar hur viktigt ett fungerande bredband kan vara. Alla medborgare är lika viktiga oavsett hur långt man har till centralorten.

Vi måste ge smörjmedel för bostadsbyggande

Det har inte byggts hyresrätter i Krokom på många år och det är en uppenbar brist menar han. Krokom är en av tre kommuner i länet som ökar sin befolkning, för att kunna fortsätta med det så måste det tillkomma bostäder.

Med sina 22 år bidrar han till att sänka medelåldern inom politiken, han vill visa att det är möjligt för yngre att engagera sig politiskt. Det finns plats menar han.

Hör hela intervjun nedan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista