Stafettgästen Jean-Luc Kabisa
Fotboll och dans gillar veckans stafettgäst Jean-Luc Kabisa Foto: Privat
Stafettgästen

Stafettgästen Jean Luc Kabisa har sett döden på nära håll

37 min

För drygt 10 år sedan flydde han kriget och sitt hemland Burundi. Möt Östersunds integrationshandläggare Jean Luc Kabisa som veckans stafettgäst.

34-åriga Jean Luc Kabisa växte upp i Bujumbura, som är huvudstaden i Burundi i Östafrika. 

– Jag växte upp under kriget i mitt hemland Burundi. Jag har förlorat familjemedlemmar, vänner och har sett döden på nära håll.

Hans föräldrar dog redan när han var liten och han fick växa upp tillsammans med sina äldre syskon. Kriget och oroligheterna fanns hela tiden där, men det blev som en vardag de fick vänja sig vid. 

Han studerade juridik på universitetet och var en engagerad politiker och scout, men 2005 insåg han att det inte fans någon annan utväg än att fly sitt hemland för att kunna uppfylla sina drömmar i livet.

Efter några år i Sverige flyttade han till Östersund för att läsa till socionom och idag jobbar han som integrationshandläggare. Han är också fritidspolitiker, dansör och en stor arsenalsupporter.

Klicka på ljudlänken och hör hela mötet.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista