Åre Östersund Airport Flygplats. Foto: Matts Nylander/Sveriges Radio
Matts Nylander/Sveriges Radio
Brysselattentaten

Fler poliser på svenska flygplatser

0:26 min

Säkerheten vid Åre Östersunds flygplats skärps, med extra polisbemanning, efter attentaten i Bryssel.


Polisnärvaron skärps vid de svenska flygplatserna efter Bryssel-händelserna..

– Vi har en dialog med polismyndigheten även här. Dom kommer att öka närvaron på flygplatsen. Det vill säga dom kommer att finnas i större omfattning. Det handlar om att skapa en trygghetskänsla på flygplatsen, säger Susanne Norman, flygplatschef på Åre Östersunds Airport.

Polismyndighetens Nationella operativa avdelning, Noa, har även aktiverat polismyndighetens katastrofregistrering och höjt beredskapen hos polisens nationella resurser. Däremot höjs inte den nationella terrorhotnivån i Sverige från den nuvarande nivån, tre på en femgradig skala, berättar Säpos pressekreterare Fredrik Milder för TT.

– Det här föranleder ingen höjning, men vi följer noga utvecklingen i Bryssel. Jag har ingen information att lämna om händelserna och inga uppgifter om att vi skulle ha skyddspersoner på plats i Bryssel, säger Fredrik Milder.

(TT)


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista