Jens Nilsson, EU-parlamentariker från Östersund
Jens Nilsson, EU-parlamentariker från Östersund Foto: FREDRIK PERSSON / TT
Brysselattentaten

Jens Nilsson oroad över terrorhotet mot demokratin

5:57 min

Alla möten i EU-parlamentet är inställda efter terrordåden i Bryssel och Jens Nilsson från Östersund är märkbart tagen efter den turbulenta dagen.

Alla möten i EU-parlamentet har ställts in i två dagar och säkerhetsnivån är höjd till den näst högsta, berättar EU-parlamentariker Jens Nilsson från Östersund.

Det gick rykten om att parlamentet var hotat och vid lunchtid  valde presidenten vid parlamentet att ställa in alla möten under två dagar, eftersom många var oroliga.

Jens Nilsson har under tisdagen haft interna möten och följt händelseutvecklingen i den belgiska huvudstaden Bryssel. Han är bestört över dåden men samtidigt beslutsam att terrorismen inte ska få knäcka demokratin.

– Det är förjävligt att demokratin hotas av terror. Man har stängt ned det folkvalda parlamentet i Europa och det känns inget bra, säger Jens Nilsson med eftertryck.

 Nu får de svenska representanterna försöka boka om sina hemresor och flyger troligtvis på påskledighet via Amsterdam.

- Alla pratar om det otäcka som hänt och hur de ska ta sig hem till påskledigheten, säger Nilsson på en telefon till P4 Jämtland.

Det är totalt 752 parlamentariker med stabpersonal som arbetar i Bryssel varav 20 som kommer från Sverige.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista