Lillänge handelscentrum, Östersund. Foto Jan Mårdberg
Det blir totalstopp för nya etableringar av handelsföretag i Odenskog och Lillängeområdet i Östersund de närmaste 4-5 åren enligt kommunens nya handelspolicy. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio
Handel

Politikerna sätter stopp för mer handel i Lillänge

1:00 min

Det blir totalstopp för nya etableringar av handelsföretag i Odenskog och Lillängeområdet i Östersund de närmaste 4-5 åren.

Det framgår av den nya handelspolicy som Östersunds kommun presenterade på onsdagen.

Orsaken till den här radikala omsvängningen i Östersunds kommuns inställning till cityhandel kontra externa köpcentra är att politikerna vill vända den negativa utvecklingen i stans centrum där många butiker lagt ner eller flyttat.

– Vi behöver se en positiv utveckling av vårt centrum, ny handel ska tillkomma och fler bostäder ska byggas, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson(S) till P4 Jämtland.

Den detaljplan som redan är beslutad om ska genomföras men efter det är det stopp för nya etableringar i Lillänge och Odenskogsområdet.

Centerpartiets gruppledare Bosse Svensson anser att kommunen borde ha dragit i handbromsen mycket tidigare:

–  Det sker för sent, det här borde man ha sett tidigare.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista