Storsjöns is - skoterspår - vinter
Milt väder den senaste tiden har gjort att det är dålig framkomlighet längs många statliga skoterleder i fjällen. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Skoteråkning

Varning för besvärligt före längs skoterleder

Länsstyrelsen i Jämtlands län varnar nu för att milt väder den senaste tiden har gjort att det är dålig framkomlighet längs många statliga skoterleder i fjällen.

Besvärligast är det enligt länsstyrelsen i Vålådalsområdet i västra Jämtlandsfjällen. Där har det varit mycket vatten på både isar och myrar och en del bäckar har gått upp.

I Rogenområdet i Härjedalen är det stenigt och ojämnt längs leden mellan Rogen och Bredåsjön.

I övriga fjällområden har läget hittills varit relativt bra längs de statliga skoterlederna men länsstyrelsen manar till försiktighet och uppmärksamhet på att förhållandena snabbt kan ändras även på andra håll i fjällvärlden, beroende på hur vädret utvecklas.

Länsstyrelsen tipsar om att många lokala skoterklubbar och fjällsäkerhetsföreningar har aktuell information om läget längs olika skoterleder - information som man kan söka på nätet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista