Helen Åkerström receptionist, Maria Ericsson, veterinär
Östersunds Djursjukhus är med och tävlar om titeln Årets Djurklinik. Helen Åkerström. receptionist och Maria Ericsson veterinär på Östersunds Djursjukhus är rörda till tårar av beskedet. Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Djurvård.

Östersunds djursjukhus finalist i Årets djurklinik

2:39 min

Östersunds djursjukhus har blivit nominerat som en av fem finalister till utmärkelsen Årets Djurklinik.

Av 115 kliniker över hela Sverige har en jury valt ut de kliniker som ger den bästa vården och det var en rörd personal som tog emot beskedet.

– Är det här sant? Det är helt otroligt stort. När det här drog igång så sa vi att vi är så små jämfört med dom som bor i såna stora upptagningsområden, säger Helen Åkerström, receptionist på Östersunds djursjukhus.

De andra fyra finalisterna är Växjö nya djurklinik, Smådjurskliniken din veterinär i Helsingborg, Evidensia södra djursjukhuset i Stockholm och Anicura djursjukhuset Albano i Stockholm.

– Det betyder att våra djurägare är nöjda med det vi gör. Det som är en väldigt skillnad här i Östersund är att vi nu kan ha mottagning dygnet runt året om, säger Maria Ericsson, veterinär på Östersunds djursjukhus.

Vinnaren till Årets Djurklinik kommer att presenteras 15 april.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista