Skylt skoterled - snöskoter (vinter)
"Nu hoppas vi på samverkan och samordning av skotertrafiken i gränstrakterna mellan Sverige och Norge", säger Ruona Burman, enhetschef på Länsstyrelsen i Jämtlands län. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Skoter

Länsstyrelsen överklagar beslut om norska skoterleder nära gränsen

Länsstyrelsen i Jämtlands län överklagar nu ett norskt myndighetsbeslut - om anläggandet av skoterleder till svenska gränsen i norra Jämtland.

Länsstyrelsen anser att de remissvar man lämnat in tidigare inte bemötts på tillfredsställande sätt av myndigheterna i Norge. Om anläggandet av skoterleder i norska Lierne kommun.

Processen med att ta fram och godkänna skoterleder på den norska sidan som ansluter mot leder i Strömsunds och Krokoms kommun har varit otydlig och svår att följa, anser länsstyrelsen.

Bland annat invänder de mot att det inte diskuterats någon tidpunkt för när skoterlederna stängs av hänsyn till rennäringens intressen.

– Nu hoppas vi på samverkan och samordning av skotertrafiken i gränstrakterna mellan Sverige och Norge, säger Ruona Burman, enhetschef på Länsstyrelsen i Jämtlands län.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista