Omkörningsförbud E4. Foto: Roger Nilsson
Omkörningsförbud E4. Foto: Roger Nilsson
Trafik

Tät trafik när påskfirare vänder hemåt

Påsken är en av årets stora trafikhelger, och på måndagen sätter sig många i bilen för att åka hem.  Kör försiktigt i trängseln - och stressa inte!

– Det är bra om man startar resan utvilad. En trött förare är lika farlig som en med alkohol i kroppen, uppmanar Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Tänk på att vara bältad, hålla avstånd och inte minst låta passagerna ta hand om mobilen. Och man bör unna sig raster, säger Josefsson.

– Kör du längre sträckor så ta regelbundna raster.

Trafiken väntas bli särskilt tät från Dalarna och österut mot Stockholm samt från Ölandshållet och uppåt, enligt Trafikverket. Även i år passar man på att stänga omkörningsfältet på E4 mellan Tönnebro och Gävle under dagen, berättar Josefsson.

– Det minskar risken för kökrockar.

Den som passerar Jönköping bör tänka på att den stora motormässan - med tusentals besökare - avslutas idag. Polisen räknar dock inte med samma kaos som när mässan öppnades i lördags - med flera olyckor, långvariga stopp på E4:an och milslånga köer.

– Nej, men vi räknar med att trafikdensiteten ökar på E4:an i och med hemvändardagen. Vi är beredda, men kör försiktigt, säger Tommy Åkerberg som är vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen till TT.

(TT)


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista