Egon Dahlgren kammade hem förstapriset i vuxenklassen i Oldpimpeln 2016. 20160326. Foto: Matilda Jaktland Hagman
1 av 3
Egon Dahlgren fiskade hem förstapriset i vuxenklassen i Oldpimpeln 2016. Tommy Johnsson överräckte prischecken. Foto: Matilda Jaktland Hagman
Pimpelfiske, Oldpimpeln 2016.
3 av 3
Lugn och fin dag på sjön Foto: Berne Nilsson
Pimpelfiske

665 bidrog till rekordfiske på Oldpimpeln

Många har tillbringat någon del av påsken på någon av många pimpeltävlingar i länet. Oldpimpeln på Oldsjön på påskafton slog deltagarrekord. 665 personer deltog var av 108 barn. 

Ovanligt många fiskar drogs upp ur den väldränerade isen på Yttre Oldsjön denna gång. Det tar många som ett tecken på att de verkliga pimpeltävlingsproffsen nu letar sig till Oldpimpeln i allt större antal.

Slutlig segrare i seniorklassen blev Egon Dahlgren. Tvåa kom Anders Ek och tredjepriset gick till Markus Littner.

Publikfavorit blev förstås unge Robin Norlin som fiskade till sig förstapriset i barnklassen, som denna gång hade hela 108 startande.

Det noterades alltså nytt deltagarrekord i tävlingen, om än med minimal marginal. Den tidigare toppnoteringen, 664 fiskare, härrör från 2013.

I Olden växer invånarantalet till siffror av rent av 50-talsmodell under påsken. Inom arrangerande Oldens byalag har man satt i system att helt oblygt ta i anspråk hemvändande fastrar, oprövade kusiner, förvånade bryllingar, ingifta morbröder, nyskiljda svägerskor och tilltänkta mågar som funktionärer.

– Det är det som är så roligt och som gör det här möjligt. Duktiga, rutinerade och positiva funktionärer - och inte minst alla trogna och generösa sponsorer som hjälper oss med ett fantastiskt prisbord, år efter år, säger tävlingskommitténs ordförande Tommy Johnsson till P4 Jämtland.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista