Brand i gapskjul intill Lillhärdalsgården, Jamtli. Långfredag 20160325. Bilden tagen under eftersläckningsarbetet. Foto: Räddningstjänsten
Räddningstjänsten lyckades förhindra att branden i det mindre, timrade skjulet spred sig till den välkända Lillhärdalsgården på länsmuséet Jamtli i Östersund. (bilden tagen under eftersläckningsarbetet). Foto: Jämtlands räddningstjänstförbund
Polis

Ännu ingen misstänkt för Jamtlibrand

Polisen har ännu ingen misstänkt för branden som ödelade ett mindre timrat skjul på Jamtli, ett av husen vid Lillhärdalsgården som är från 1700-talet.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Spår i området har gjort att polisen misstänker att någon utomstående varit in i skjulet och genom oaktsamhet med eld orsakat branden, som upptäcktes på långfredagens morgon.

Lyckliga omständigheter gjorde att räddningstjänsten kunde förhindra att branden spred sig till andra byggnader på Jamtli.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".