Näs-Hackås-Sunne pensionärsförening
Näs-Hackås-Sunne pensionärsförening på studiebesök hos P4 Jämtland Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Stornorrland

Stornorrland väcker frågor hos länsbor

Johnny Brink: Vi vet vad vi har, inte vad vi får
5:25 min

Stornorrlands vara eller inte vara väcker frågor hos många av P4 Jämtlands lyssnare.

Trots att det inte finns några definitiva beslut om bildandet av en storregion i Norrland ännu så beslutade Norrlandstingens regionförbund på tisdagen att starta förberedelsearbetet för att kunna bilda en ny, gemensam region år 2019.

Rolf Hedenström, Anita Strid, Jonny Brink och Ingrid Hedenström följde med Näs-Hackås-Sunne pensionärsförening på ett studiebesök hos P4 Jämtland idag och pratade gärna om ett stornorrland.

Rolf Hedenström tror att Jämtland är för litet för att klara sig själv och är samtidigt rädd för att Jämtland ska få mindre pengar i ett stornorrland.
Anita Strid följer nyhetsrapporteringarna om stornorrland och tycker att vi inte bör få längre väg till specialistvård.
Johnny Brink anser att han har för lite kunskap om ett stornorrland just nu, men konstaterar att vi vet vad vi har men inte vad vi får.
Ingrid Hedenström känner att det behövs fler diskussioner och att det går alldeles för fort. Folk har inte en chans att få reda på hur det ska fungera, nu när det finns mycket som ska bestämmas.Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".