Lillänge, Hagvägen, trafik.
1 av 2
Östersunds kommun vill bygga en gång-och cykelväg längs med Hagvägen i Lillänge. Men det dröjer innan det ske. Först måste detaljplanen ändras. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio
Lillänge, Hagvägen, trafik.
2 av 2
Persson Invest fastigheter har inte lyckats köpa fastigheten bredvid Hagvägen. Nu inleder man bygget av de sista butikslokalerna. Foto: Peter Söderlund/Sverigs Radio
Trafik

Östersundsborna får vänta på gång- och cykelväg i Lillänge

Mark- och exploateringschef: Vi behöver komma överens med fastighetsägaren
0:38 min

Nu inleds den sista etappen i utbyggnaden av butikslokaler i Lillänge. Men det dröjer innan en ny gång- och cykelbana kan byggas.

Utbyggnaden i Lillänge har gått snabbt. På några år har en rad företag etablerat sig i området, men trafiklösningarna har inte hunnit med.

Trafiken är tung och tät på Hagvägen som löper genom Odenskog. För att möta den ökade trafiken på Hagvägen vill Östersunds kommun bygga en gång- och cykelbana längs med vägen.

Men det dröjer sannolikt flera år innan en ny gång- och cykelbana kan byggas. Längs med Hagvägen där Persson Invest Fastigheter nyligen inledde den sista etappen i utbyggnaden i Lillänge ligger en villa. Villaägaren vill dock inte sälja mark till kommunen, som behöver en remsa för att kunna bygga en gång- och cykelbana.

P4 Jämtland har talat med markägaren som inte vill ställa upp på en intervju. Han svarar dock att Östersunds kan dra om Hagvägen istället.

– Vi behöver komma överens med fastighetsägaren om en ändring i detaljplanen och den kan vi göra tidigast om ett år, säger Bengt Gryckdal, mark- och exploateringschef i Östersund.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".