Kvinna i korsning, granne, knivöverfall
Inger Trapp bor i samma kvarter som den misstänkta mannnen och offret. Händelsen är obehaglig, tycker hon. Foto: Peter Söderlund/Sveriges radio
Våldsbrott

Motiv bakom knivöverfall fortfarande okänt

Grannen: Väldigt olustigt, vi fick inte röra oss i området
2:49 min

Det finns ännu inget motiv bakom tisdagens knivöverfall i centrala Östersund. Det är oklart om den misstänkta mannen och offret känner varandra.

Den man i 40-årsåldern som är misstänkt för tisdagens knivöverfall i centrala Östersund är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och sitter nu häktad.

Mannen har gjort vissa medgivanden, mer erkänner sig inte skyldig till försök till mord. Polisen kan inte uttala sig om den misstänkta mannen och offret känner varandra.

– Den arbetshypotes som finns idag är att bekantskapen mellan dem är ytlig. Frågan är om det överhuvudtaget finns någon bekantskap, säger Michael Lundberg vid polisen i Jämtland.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han är dömd för grov kvinnofridskränkning och våld mot tjänsteman. I det senare fallet bet mannen en polis i fingret i samband med ett besök på en polisstation.

Om det finns en kniv i beslag vill polisen inte gå in på.

Offret, en kvinnan i 30-årsåldern, vårdas fortfarande på sjukhus. Hennes tillstånd är kritiskt men stabilt. Polisen har ännu inte kunnat hålla något förhör med kvinnan.

Mannens försvarare Cilla Lindahl säger att hennes klient medger att han angrep kvinnan.

– Det han har sagt är att han slagit kvinnan.

Medger han att han använde en kniv?

– Jag har ingen kommentar till det, säger Cilla Lindahl.

Boende i området är illa berörda av det inträffade. Inger Trapp bor i samma kvarter som offret.

– Det är olustigt. Vi fick inte röra oss här i kvarteret när det hade inträffat. Det är hemskt kymigt att det kan hända så nära in på husknuten, säger hon.

Sune Tysk brukar promenera i Odenparken som ligger bredvid Tullgatan, den gata där knivöverfallet inträffade.

– Jag tycker att det är fruktanvärt, säger han.

Ulrika Stenvall bor i närheten och hennes vänner blev oroliga när de fick höra vad som inträffat.

– Ja, flera vänner ringde till mig, de trodde att det var jag som blivit överfallen, säger hon.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".