Olle Ljungström, artist
1 av 2
Olle Ljungström hade karisma för de stora arenorna redan som 18-åring, säger Christer B Jarlås. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Olle Ljungström, porträttbild
2 av 2
Artisten Olle Ljungström hittades död i sitt hem natten till 4 maj 2016. Foto: ADAM IHSE / TT
Kultur

Musikskribenten Christer B Jarlås minns Olle Ljungström

"Han var så nära David Bowie man kan komma när det gäller utstrålning"
3:24 min

Artisten Olle Ljungström är död. Han hade karisma för de stora arenorna redan som 18-åring, säger Christer B Jarlås till P4 Jämtland.

– Första gången jag kom i kontakt med Olle var på 80-talet när han var med i Reeperbahn. Jag såg i stort sett alla deras konserter, säger Christer B Jarlås som följt Olle Ljungströms karriär genom åren.

Vad var det som gjorde honom så stor?

– Det är ju olika faser i hans karriär. Han var ju borta i tio år och jobbade med annat fram till hans solodebut -93.

Enligt Christer B Jarlås, musikskribent och en av medlemmarna i den idéella föreningen Popgeni som arrangerar konserter i Östersund, var Olle Ljungströms comeback som soloartist stor för alla som följt svenskt musikliv.

– Han gav ju ut en alldeles fantastisk skiva. Sedan gav han ut flera soloskivor som var otroligt bra och han gjorde flera spelningar, bland annat här på Yran.

Vad tänkte du när du fick beskedet om Olle Ljungströms död?

–  Mina första tankar var på såna här svettiga kvällar i Stockholm när Olle står vid sångmicken och är så nära David Bowie eller någon annan av de stora man kan komma.

– Fast lokalerna var mindre och scenerna var mindre hade han utstrålning som räckte för de allra största arenor redan som 18-19 åring.

Olle Ljungström hittades död i sitt hem natten till onsdag. Dödsorsaken är än så länge oklar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".