Petter Frisell, Östersund
Petter Frisell var 48 år när han drabbades av en mycket omfattande stroke. Han kunde knappat se, inte tala eller skriva och enkla vardagssysslor var väldigt svåra att göra. Nu jobbar Petter åter 100 procent men är mer försiktig med hur han hanterar bland annat stress. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Hälsa

Fick massiv stroke - nu jobbar Petter 100 procent

Tillbaka på jobbet trots massiv stroke
8:53 min

Trots att Petter Frisell fick en massiv stroke för fem år sedan är han nu tillbaka och jobbar 100 procent.

För fem år sedan förändrades livet för Petter Frisell från Frösön när han drabbades av en massiv hjärnblödning, han var bara en timme från döden. I dag är Petter 53 år och tillbaka på jobbet som informatör i Svenska kyrkan och livet rullar på, i alla fall nästan som vanligt.
- Jag fick en lång minneslucka efter stroken och när jag började att komma tillbaka var jag som nyfödd.
Peter berättar att han knappt kunde se något, kunde inte tala eller läsa. de enklaste saker som han skulle göra var mer eller mindre omöjliga. Kunskaper som bland annat IT-tekniker och fotograf var som bortblåsta.
Sonens namn borta
- När jag försökte prata med min son och hustru så kallade jag dem för siffror. Ett slags dataspråk säger Petter Frisell.
Vården Petter fick var enligt honom utmärkt och tack vare rehabiliteringen vid Remonthagen i Östersund gick det fortare än han kunde tro.

- Före stroken jobbade jag uppåt 200 procent, nu blir det i stället hundra och jag tar vara på livet bättre i dag, säger Petter Fridell.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".