Fotomontage: Karin Adelsköld i bikini respektive vid radiostudio
Fotomontage: Karin Adelsköld i bikini respektive vid radiostudio. Foto: Privat/Sveriges Radio
Sociala Medier

Karin Adelsköld gör succé med bikinibild

Karin Adelsköld: Man vet inte om man ska skratta eller gråta
5:08 min

För att uppmuntra andra kvinnor inför annalkande badsäsong har TV-profilen och Östersundsbon Karin Adelsköld publicerat en bild i sociala medier där hon poserar i bikini.

Så får du en bikinikropp. Ta en Bikini. Ta en kropp. Klart!

Så skriver Karin Adelsköld som rubrik till sin publicering av sig själv, iklädd en blå bikini inför sommaren. Och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Bilden har gillats och delats tusentals gånger.

– Men någonstans är det lite märkligt att en medelålders kvinnokropp som är helt normal kan få sån jävla spridning. Vad säger det om de kroppar man brukar se i sociala medier. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, säger Karin.

Ändå var det en självklarhet för henne att publicera bilden, även om det till en början kändes nervöst. 

– Jag vet att många tittar på mig och följer mig och då tycker jag att det är bra att visa att såhär ser jag ut och jag tänker inte ha någon ångest inför sommaren. Tvärtom. Jag tänker njuta av chokladbollens dag idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".