Sofia Wolfenstein
Sofia Wolfenstein hoppas kunna påverka kommunen med sin manifestation. Foto: Emelie Andersson
Samhälle

Manifestation efter kvinnoöverfallen i Östersund

Sofia Wolfenstein: Vi ska inte behöva vara rädda
3:38 min

Sofia Wolfenstein vill sätta ner foten och visa att kvinnor inte ska behöva vara rädda för att gå ut själva. Nu arrangerar hon en manifestation.

Det var i början av mars i år som polisen fick in flera anmälningar om överfall på kvinnor i Östersund. Polisen gick då ut och varnade kvinnor från att vara ute ensamma, vilket möttes av kritik från flera håll. 

18-åriga Sofia Wolfenstein från Brunflo reagerade stark på det som hände i sin hemstad Östersund. Nu arrangerar hon en manifestation för kvinnors rätt.

– Vi ska inte behöva vara rädda för de här männen, utan vi ska tillsammans kunna känna en tillhörighet i samhället som vilken människa som helst, säger hon.

Hon är besviken på att det inte har gjorts mera från polisens och kommunens håll. Nu hoppas hon kunna påverka genom sin manifestation som kommer att äga rum den 21 maj i Östersund. Hon kallar den "Spring mot inte från". 

–  Jag blev arg över att det inte gjordes någonting. Jag blev frustrerad, därför bestämde jag mig för att arrangera det här. Jag tycker inte att varken polisen eller kommunen har gjort tillräckligt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".