Radiomast, avspärrning.
1 av 2
Efter gårdagens sabotage mot en radiomast i Borås höjs nu säkerheten vid radio- och tv-masterna i Brattåsen utanför Östersund och Brickan utanför Sveg. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio
Radiomasten på Brattåsen. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
2 av 2
Radiomasten på Brattåsen. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Kommunikation

Höjd säkerhet vid radio- och tv-master i länet

"Securitas sköter bevakningen"
0:32 min

Vaktbevakning har satts in vid radio- och tv-masterna i Brattåsen utanför Östersund samt Brickan utanför Sveg för att förhindra eventuella sabotage.

På söndagskvällen rasade radio- och tv-masten utanför Borås i vad som misstänks vara sabotage.

På måndagseftermiddagen höjdes säkerheten vid alla Teracoms storstationer i landet. Här i länet är det två master som berörs: Brattåsen utanför Östersund och Brickan utanför Sveg får båda bevakning dygnet runt.

P4 Jämtlands reporter Peter Söderlund åkte till Brattåsen för att kontrollera läget. Det var lugnt på platsen och det är vaktbolaget Securitas som ansvarar för säkerhetsbevakningen.

– Vi sätter ut vakter vid samtliga våra storstationer. Det kommer att ske fortlöpande framöver, säger Paul Roswall vid Teracoms presstjänst till P4 Jämtland.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".