Man i öronskydd, ser allvarlig ut.
Andreas Åkerblom i Pilgrimstad anser att skolan handlar i strid med kommunfullmäktige i Bräcke som beslutade att fritidshemmet på Pilgrimstad skola ska få vara kvar. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio
Skolor & barnomsorg

Oklart om fritidshem i Pilgrimstad blir kvar

Förälder: Det blir ren barnpassning
0:22 min

När Pilgrimstad skola läggs ner till hösten följer fritidshemmet med. Det är felaktigt, säger föräldrar. Bräcke kommun har nämligen beslutat att det ska vara kvar.

Turerna kring skolan i Pilgrimstad fortsätter. Nu gäller det fritidshemmet. Enligt kommunfullmäktige i Bräcke ska vara kvar i Pilgrimstad, men när skolan läggs ner efter sommaren och eleverna flyttas till Gällö så följer fritidshemmet med.

Att fritidshemmet ska bli kvar är ett missförstånd bland politikerna. Det hävdar skolans rektor Jonas Tagesson, som besöker kommunstyrelsen på onsdagen för att påtala det felaktiga beslutet.

Föräldrar i Pilgrimstad är nu irriterade på att informationen från skolan har varit så knapphändig. Andreas Åkerblom är en av dem och han tycker att skolans rektor handlar i strid med kommunfullmäktiges beslut.

– Den information vi fått är att det bara ska bli ett morgon- och kvällsfritids, det vill säga ren barnpassning utan någon pedagogisk tanke. Den pedagogiska verksamheten kommer att bedrivas i Gällö. I min värld är det i strid med beslutet som kommunfullmäktige fattade, säger han.

Jonas Tagesson, skolans rektor, förklarar att politikerna inte förstått att beslutet är felaktigt. Något fritidshem i egentlig mening rör det sig inte om. 

– En fritidspedagog möter eleverna i Pilgrimstad och serverar frukost och åker sedan med dem till Gällö. På resan tillbaka på eftermiddagen följer vi med barnen också. Det här är en service från kommunens sida, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".