En hand serverar brunså på en tallrik med köttfärsbiffar och kokta grönsaker.
Foto: Meek, Tore
Flyktingmottagande i Berg

Protesterande ungdomar vill laga mat själva

Den kraftiga protesten vid Bergs kommunhus igår visar sig handla om matlagning. Flyktingungdomarna vill inte ha en kock som serverar mat.

På torsdagen låstes entrédörrarna på Bergs kommunhus när flera ungdomar från HVB-hemmet Berghem var där och protesterade mot maten på boendet.

Idag har ungdomarna haft möte med ansvariga på kommunen. Ungdomarna själva vill handla och laga maten som dom äter- och inte ha en kock som serverar maten.

Helen Rikardsson, chef för stöd utveckling och hälsa på Bergs kommun säger till P4 Jämtland att från och med i morgon ska ungdomarna delas upp i matlag och själva ansvara för ekonomin, inhandling och tillagning av maten.

Flera av ungdomarna ville även ha möjlighet att laga mat på sitt rum. Detta är enligt Helen Rikardsson inte aktuellt då det skulle innebär ombyggnationer av fastigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".