Statsvetaren Thomas Widenstjerna i radiostudio
Statsvetaren Thomas Widenstjerna. Foto: Sveriges Radio
Politik

Statsvetare: Väntad omfattning på regeringsombildning

Statsvetare: En försiktig regeringsombildning
0:52 min

Det blev tre nya namn i regeringen när statsminister Stefan Löfven presenterade sin regeringsombildning idag. Ganska väntat enligt statsvetaren Thomas Widenstjerna.

När Statsminister Stefan Löfven idag presenterade sin nya regering stod det klart att tre nya ministrar tar plats i regeringen samtidigt som framtidsminister Kristina Persson (S) bördig från Östersund får lämna.

Enligt Thomas Widenstjerna som är statsvetare vid Mittuniversitetet i Östersund var omfattningen på regeringsombildningen väntad.

– Stefan Löfven har inte utmärkt sig för att vara de stora förändringarnas person och det ligger litegrann i linje med det här. Det är en ganska försiktig regeringsombildning, det är inte några omvälvande saker, säger han.

På frågan om det här är tillräckligt för att vända partiets minskande opinionssiffror svarar Widenstjerna kort och gott nej.

– Man måste komma med konkreta förslag som man också får igenom riksdagen, det är det som kommer att avgöra, inte vilka ansikten man har där, säger Thomas Widenstjerna.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".