Östersunds rådhus
Nu är det upp till politikerna i barn- och utbildningsnämnden att fatta beslut. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Utbildning

Ny grundskola planeras i Östersund

Nu finns planer på en ny grundskola i norra delen av Östersund. Den senaste barn- och elevprognosen visar på en kraftig ökning i centrala stan.

Tjänstemännen på barn- och utbildningsförvaltningen föreslår därför att politikerna i barn- och utbildningsnämnden ska ge Teknisk förvaltning i uppdrag att snarast utreda möjligheterna för placeringen av en ny skola.

Skolan, som är tänkt att ta emot barn från förskoleklass upp till trean, bör vara klar senast hösten 2019 för att kunna möta antalet elever.

Nämnden har möte nästa vecka. Fattar politikerna beslut om att gå vidare med planerna kommer en så kallad förstudie att inledas.

Om en ny skola byggs påverkas Norra skolan - som idag är den enda grundskolan i upptagningsområdet. Hur är i nuläget oklart.

Några alternativ som nämns är att verksamheten fortsätter som idag, att den avvecklas/ersätts och flyttar in i den nya skolan.

För närvarande är skolan och utemiljön för liten för att kunna ta emot alla elever, skriver barn- och utbildningsförvaltningen i ett meddelande till föräldrar som har barn på Norra skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".