Två kossor
Det är osäkert om Norrmejerier kan ta emot de mjölkbönder som lämnar Arla efter den senaste prissänkningen på mjölken. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Mjölkkrisen

Oklart om Norrmejerier kan ta emot avhoppade Arla-bönder

Kommunikationschef: Erbjuder medlemskap i den mån vi kan
1:52 min

Ett stort antal mjölkbönder i Jämtlands län tänker lämna Arla efter den senaste sänkningen av mjölkpriset. Det är osäkert om Norrmejerier kan ta emot alla.

– Det kan jag inte svara på nu om och när det kan vara aktuellt, tyvärr, säger Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig på Norrmejerier till P4 Jämtland.

Lars Jensen som har en gård på Bygda i Strömsund säger till P4 Jämtland att han får 60 öre mer per liter hos Norrmejerier. För honom skulle det innebära 600 000 kronor mer per år.

Det var för några år sedan de första mjölbönderna i Jämtlands län gick över till Norrmejerier.

– Vi började först i Hammarstrand, sedan runt Storsjön och så har vi en mjölkbonde nära gränsen till Västerbotten, säger Mariann Holmberg.

Enligt Holmberg kommer Norrmejerier, i den mån föreningen kan, att kontakta mjölkbönder i Jämtland för att erbjuda dem medlemskap.

Hos P4 Jämtland på Facebook diskuteras mjölkpriset. Har du synpunkter så kan du även mejla p4jamtland@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".