Ida Fastén gripen i Betlehem

Ida Fastén greps av israelisk militär igårkväll när hon försökte föra in mat till palestinierna i Födelsekyrkan. Det berättar hennes mamma, Eva Fastén för radio Jämtlands reporter Karin Bodén:
Enligt Utrikesdepartementet greps hon och en annan fredsaktivist av militären och fördes till det svenskfinansierade Fredscentret, på andra sidan gatan från kyrkan. Två andra svenskar har lyckats ta sig in i kyrkan. En av dem, Erik Algers, uppger för Ekot att det nu är mest civila män i kyrkan. De tog sin tillflykt dit när Israel gick in i Bethlehem, men där finns också palestinska säkerhetsstyrkor. Det finns vapen i kyrkan, säger han, men inte särskilt många. Ida Fasténs mamma Eva Fastén, har inte varit i kontakt med sin dotter sedan hon greps. Hon har fått information genom en kontaktperson på plats i Betlehem att militären inte kommer att göra illa hennes dotter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".