Medier

Stora förändringar kan ske inom Mittmedia

5:20 min

Mediekoncernen Mittmedia - som äger Länstidningen, Östersunds-Posten, Tidningen Härjedalen och ett tjugotal andra tidningar i Dalarna och södra Norrland - kan under dom närmsta två åren komma att säga upp tre fjärdedelar av sina journalister.

422 av 555 journalistjobb inom Mittmedia skulle försvinna under de kommande två åren. Det är konsekvensen av förslag som diskuterades i koncernstyrelsen i juli i år och som Dagens Nyheter tagit del av.

Enligt ett av fler alternativ som var uppe på bordet skulle exempelvis ÖP, LT och gratistidningen 100 % Östersund upphöra i sin nuvarande form och göras om till en gratistidning med utgivning två dagar i veckan.

Liknande förändringar skulle göras även på Mittmedias övriga tidningsorter. Inga beslut har tagit om något av alternativen.

Vid styrelsemötet i juli fick förre vd Thomas Peterssohn lämna sitt uppdrag. Som en följd av det slutade även den redaktionella chefen Anna-Karin Lith.

Den nye vd:n Per Bowallius har tidigare, som vd för Promedia, gjort sig känd som förespråkare för gratistidningar.

Per Bowallius säger att DN:s uppgifter är en lösryckt del ur ett scenario, och inte ett skarpt förslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista