Emelie Nyman Wänseth
Mångkamparen Emelie Nyman Wänseth från Östersund. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Friidrott

Nya friidrottsframgångar för Emelie Nyman Wänseth

Emelie Nyman Wänseth: Mitt stora mål är Tokyo 2020
9:17 min

Mångkamparen Emelie Nyman Wänseth har haft en skadefylld sommar, men trots det nått nya, stora framgångar som friidrottare.

För en vecka sedan tog hon guld och satte nytt personligt rekord i tresteg vid landskampen för 19-åringar på Island. Veckan innan blev hon svensk juniormästare i tresteg och fixade brons på 100 meter häck. I sommar har Emelie Nyman Wänseth nått nya framgångar, i grenar som hon egentligen inte satsar på. 

Det är mångkamp, med höjdhopp som sin starkaste grenen, som är det stora fokuset för 18-åringen som tävlar för Östersunds GIF. På grund av en fotskada har hon tvingats stå över mångkampstävlingarna i sommar och istället satsat på andra grenar som foten hållit för.

– Jag kunde inte fortsätta hoppa, varken längd eller höjd, men det gick fortfarande bra att springa och kasta så det är det jag har fokuserat på. Nu är det väl mer att jag inte vågar hoppa ifall foten ska gå sönder igen, berättar Emelie Nyman Wänseth som tyvärr dragit på sig ytterligare en skada.

Vid landskampen på Island skadade hon knät när hon sprang 100 meter häck och nu tvingas hon stå över SM-tävlingarna till helgen och resten av säsongen ser osäker ut.

– Jag har blivit undersökt och det verkar inte vara något ledband eller korsband som skadats, eller menisk, säger Emelie Nyman Wänseth som nu väntar på en magnetröntgen.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".