Kvinna som håller telefon (fast telefon) mot örat. 160831. Foto: Michael Ragnarsson/SR
Boende i västra Kallbygden har varit drabbade av långvarigt avbrott i fasta telefonin. Foto: Michael Ragnarsson/Sveriges Radio
Telefontrubbel

Teleavbrott i en vecka i västra Kall

Elsie Eliasson om teleavbrottet
1:06 min

Boende i gårdarna längs sjön Torrön i västra Kallbygden har drabbats av ett långvarigt avbrott på fasta telefonin. 

En vecka har linjen varit död för exempelvis Elsie Eliasson, som bor ensam i Sandviken, där hon sedan många år driver en jakt- och fiskecamp.

Där funkar inte mobiltelefon som något fullgott alternativ. Täckningen är dålig och hon kan inte knata runt hursomhelst eftersom hon är rörelsehindrad efter en nyligen genomförd operation. Och hennes trygghetslarm funkar inte när fasta telenätet ligger nere.

– Larmet jag har på armen funkar inte ifall jag skulle ramla. Jag går med kryckor och rullator och mobiltelefonen funkar bara på vissa fläckar om jag står och riktar mobilen mot Åre, säger Elsie Eliasson till P4 Jämtland.

När P4 Jämtland på tisdagen ringde Elsies fasta nummer tutade hänvisningston.
P4 Jämtland var i kontakt med Telias pressjour som då sade att de inte kände till felet och uppmanade de drabbade att göra en ny felanmälan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".