Förlupen Borgvattnet-tjuv söks av polisen

Polisen tvingades på lördageftermiddagen avbryta sökandet efter den återstående misstänkte i stöldhärvan i Östjämtland och Ångermanland. Mannen rymde undan poliserna i trakten av Borgvattnet.

Tre män som misstänks inblandade i den stora stöldhärvan stoppades i en bil mellan Borgvattnet och Ramsele på lördagförmiddagen. Två av männen greps och har förts till polisen i Kramfors för förhör.

Den tredje mannen lyckades springa ifrån polisen ute i skogen. Tidigt på eftermiddagen tvingades polisen avbryta sökandet, eftersom polishundarna gått trötta i värmen och tappade spåret. Fortsatt sökande bedömdes inte meningsfullt. Samtidigt drogs ett sökande efter en försvunnen kvinna i Brunflo igång och nya resurser krävdes där.

Polisen är angelägen att få in tips från allmänheten om iakttagelser av den stöldmisstänkte som alltså försvann till fots i trakterna av Borgvattnet, säger Kurt Löfgren vid Kramforspolisen.

Mannen är i 20-årsåldern och han bedöms inte som farlig för allmänheten. Tips om den efterspanade mannen kan lämnas till närmaste polismyndighet.

Mannen hade på söndagmorgonen fortfarande inte påträffats.