Stöldliga begärs häktad

Tre män, i 30-40-årsåldern, sitter anhållna hos Kramforspolisen och kommer att begäras häktade misstänkta för grov stöld alternativt grovt häleri.

De tre misstänks ligga bakom de omfattande stölderna av fyrhjulingar, skotrar och andra motorredskap för miljonbelopp hos företag i Ångermanland och östra Jämtland under de senaste veckorna.

Enligt Kurt Löfgren vid Kramforspolisen förnekar de tre anhållna all inblandning i stölderna.

I alla fall verkar det mesta av det stulna från inbrotten, i bland annat Stugun, Bollstabruk och Nordingrå ha kommit tillrätta. Det mesta av stöldgodset återfanns i den lastbil som polisen beslagtog i Kälarne i torsdags. Polisen tror att det stulna skulle föras ut ur Sverige och säljas utomlands.

En av de sammanlagt fyra misstänkta för stölderna är fortfarande på fri fot. Han rymde från polisen ut i skogen när de stoppade den bil de misstänkte färdades i, mellan Borgvattnet och Ramsele på lördagen.

Polisen hoppas att den mannen, som är i 20-årsåldern, ska ge sig till känna på ett eller annat sätt och hoppas på iakttagelser från allmänheten.

- Vi har i alla fall inte resurser för att dra igång något större sökande efter honom, i synnerhet som vi inte har en aning om var eller i vilket område han befinner sig vid det här laget, säger Kurt Löfgren vid Kramforspolisen till Radio Jämtland.