Sven-Erik Svensson, ordförande i Polisförbundet Jämtland
Sven-Erik Svensson, ordförande i Polisförbundet Jämtland. Foto: Sveriges Radio
Polisens omorganisation

Förlängd kommendering i Umeå upprör poliser

Polisförbundet: De behövs i Jämtland
0:38 min

Det är upprörda känslor på polisens regionledningscentral, RLC i Umeå just nu. Den utlånade personalen från Jämtland skulle vara tillbaka i länet nu, men de måste jobba kvar i Umeå tills i februari.

När polisens länskommunikationscentral i Östersund, LKC lades ner i maj blev personalen kommenderade att jobba på den nya centralen i Umeå, RLC.

I höst var det tänkt att kommenderingen skulle upphöra, men RLC har inte lyckats anställa tillräckligt med personal och kommenderingen har därför förlängts till i februari.

Det skapar ilska hos berörda poliser, berättar Sven-Erik Svensson, ordförande för polisförbundet i Jämtland.

– Känslan är inte så god hos de flesta, för det här innebär att man är borta från sin familj en eller flera veckor i stöten, säger han.

Att personalen blir kvar i Umeå ställer även till det i Jämtland eftersom den utlånade personalen har viktiga roller, menar Sven-Erik Svensson.

– De har nyckelfunktioner i Jämtland, som gruppchefer, sektionschefer och stationsbefäl, det är personer som vi måste få på plats för att få en fungerande verksamhet i Jämtland, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".