Landstinget struntar i att följa egna beslut

-Antingen ska Landstinget använda barnchecken som man antog 1997 eller upphäva beslutet om den. Det säger miljöpartisten och landstingsledamoten Jan-Olov Dahlin.

Han är mycket kritisk mot att landstinget i alla år struntat i sitt eget beslut om att pröva alla frågor mot den så kallade barnchecken.

Meningen med den var att man skulle se tydligt om det beslut som fattas är för barns bästa eller ej. I stället har diskussionen om barnchecken bara blivit en läpparnas bekännelse, tycker han.

Man säger att barns bästa ska tas till vara men glömmer eller struntar i att använda det tydligaste instrument man har för att kolla hur bra besluten faktiskt är.

- En del beslut hade säkert blivit bättre ur barnens synpunkt om man använt checken, säger han.

En del hade säkert också blivit dyrare, sannolikt hade landstingspolitikerna känt sig tvungna att satsa mer på barnpsyk, barnhabiliteringen och logopederna om man använt barnchecken

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista