Marcus Ogemar Hellgren
1 av 3
Skotercrossföraren Marcus Ogemar Hellgren flyttar till USA i november för att köra en tävlingssäsong i den amerikanska proffsserien. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Marcus Ogemar Hellgren
2 av 3
Marcus Ogemar Hellgren bröt benet under Arctic cat cup förra året. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
två skotrar
3 av 3
Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio
Skotercross

Marcus Ogemar Hellgren gör proffskarriär i USA

Marcus Ogemar Hellgren om kraschen och USA-satsningen
5:20 min

Skotercrossföraren Marcus Ogemar Hellgren är tillbaka efter mardrömskraschen förra säsongen och nu väntar en proffskarriär i USA.

Förra årets säsong slutade tvärt för den 23-årige skotercrossföraren Marcus Ogemar Hellgren från Östersund. Det som skulle bli starten på en ny, fin säsong slutade i en mardröm när han bröt benet vid hemmatävlingen Arctic cat cup.

Nu är han tillbaka och satsar stort. I början av sommaren skrev han på ett kontrakt med ett amerikanskt team och en stor dröm går nu i uppfyllelse. I november flyttar han till USA, utanför Minneapolis, för att köra en full tävlingssäsong där.

– Det är en större bredd på förarna, allt är mycket hårdare, det är tuffare konkurrens och det är mera pengar inblandat, säger Marcus.

Redan förra året testade han på proffscirkusen i USA och körde några tävlingar innan skadan kom.

– Jag gjorde väl förmodligen ett avtryck när jag var där och det är väl därför de vill ha tillbaka mig, och det är jättekul att jag får den chansen att försöka göra bra ifrån mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".