AnnSofie Andersson (S)
1 av 4
AnnSofie Andersson (S), kommunalråd i Östersund. Foto: Linnéa Olsson / P4 Jämtland
Kommunchef i Östersund, man vid kommunvapen.
2 av 4
Kommunchef i Östersund, Anders Wennerberg. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio
Vd Östersundshem, ÖFK, bostadsbolag
3 av 4
Daniel Kindberg, vd på Östersundshem, säger att inget hyresavtal av Attefallshus, eller innanförskapshem som Östersundshem kallar det, är färdigförhandlat.
Små vita bostadshus
4 av 4
Attefallshus Östersundshem Blomstergården Östersunds kommun flyktingbostäder studentbostäder småhus. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges Radio
Bostadsbyggande

Kommunalråd kallar till krismöte efter konflikt om attefallshus

På måndag hålls ett krismöte i ett försök att reda ut den öppna konflikten mellan kommundirektör Anders Wennerberg och Östersundshems VD Daniel Kindberg när det gäller Östersundshems direktupphandling av 150 småhus.

Det är kommunalrådet Ann-Sofi Andersson som kallat till mötet.

Hon vill i nuläget inte kommentera att ord står mot ord i konflikten. Daniel Kindberg anser att Östersunds kommun brutit sitt löfte att hyra samtliga 150 hus. Anders Wennerberg säger att något sådant löfte aldrig funnits.

− Syftet med mötet är att prata om det som utspelat sig i media de senaste dagarna och prata om hur man ska jobba i framtiden, säger Sandra Högman kommunikatör på Östersunds kommun till P4 Jämtland.

Som P4 Jämtland tidigare berättat har Konkurrensverket inlett en granskning av  av attefallshusen eftersom ingen upphandling gjordes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".