Hockey, derby, Östersund Arena
1 av 2
Det blev en klar seger för ÖIK i säsongens första derby mot ÖIK. 6-0 stannade siffrorna på i Östersund Arena. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Hockey, derby, Östersund Arena
2 av 2
Det blev en klar seger för ÖIK i säsongens första derby mot ÖIK. 6-0 stannade siffrorna på i Östersund Arena. Foto: Simon Gunnholt/ Sveriges Radio
Hockeyettan

Stor derbyseger för ÖIK

Brunflotränaren: Vi möter ett mycket bättre lag
3:03 min

Storebror är fortfarande storebror. Det visade ÖIK i säsongens första derby mot Brunflo som slutade med en klar 6-0-seger.

Och det var aldrig något snack om saken. Periodsiffrorna 2-0, 2-0, 2-0 talar sitt tydliga språk. ÖIK var helt enkelt för bra för Brunflo i Östersund Arena den här torsdagskvällen. 

- Vi möter ett mycket bättre lag, det är inget att säga om. De är lite bättre på alla positioner men jag tycker ändå att vi har perioder där vi visar att vi kan spela på den här nivån, säger Brunflos tränare Henrik Lundqvist. 

ÖIK, som har mött allsvenskt motstånd på försäsongen, drev upp ett högt tempo i matchen. 

- Det betyder mycket att få bra motstånd på försäsongen. Men jag tycker ändå att vi inte orkar hålla i tempot hela matchen. Och så slarvar vi en del. Det måste helt klart bli bättre till på lördag, säger ÖIK:s tvåmålsskytt Kenny Källström. 

På lördag reser ÖIK för att möta Örnsköldsvik på bortais. Brunflo möter Sollefteå hemma i Klanghallen på söndag. 

ÖIK-Brunflo 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Mål ÖIK: Kenny Källström 2, Henric Andersen 2, Sebastian Fakt, Anton Grenholm.

Publik: 1169 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".