Bygget Storsjöstrand.
Ett av många byggprojekt i länet just nu. Bygget av bostäder vid Storsjöstrand. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio.
Arbetsmarknad

Sänkt ROT-avdrag har inte påverkat byggbranschen i Jämtland/Härjedalen

1:27 min

Farhågorna om att sänkningen av ROT-avdraget skulle påverka byggbranschen negativt kom på skam. Sveriges Byggindustrier i Jämtland/Härjedalen förutspår fortsatt bra tider.

Inledningsvis såg det ut som att sänkningen av rot-avdraget vid årsskiftet påverkade byggbranschen negativt. En del uppsägningar syntes i Jämtland/Härjedalen. Men nu har pendeln svängt.

– Det finns ingen som behöver gå utan jobb i dag, varken anställd eller företag. Det ser riktigt bra ut, säger Staffan Sjömark chef på Sveriges Byggindustrier i Jämtland/Härjedalen.

De små företagen får jobb hos de stora och en orsak tros vara den byggboom som just nu pågår i länet, både i Östersund men också i Åredalen. 

– Normalt brukar jag ha 4-5 uppsägningsförhandlingar inför vintern, men nu är det ingen och ingen som har flaggat för det heller, säger Staffan Sjömark.

Även Dan Tiger, ombudsman på Byggnads i länet och Jim Sundelin, ordförande för Byggnads i mellannorrland har samma positiva bild av arbetsmarknadsläget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista