Bosse Svensson (C)
Bosse Svensson (C). Foto: Johanna Nyman/SR
Skidskytte

Alliansen vill inte satsa pengar på skidskyttepremiär

Centerpartiet: Det krävs rader med investeringar
1:32 min

Alliansen i Östersunds kommun vill inte lägga pengar på konstsnö för att kunna arrangera premiären i skidskyttevärldscupen.


Oppositionspartierna inom alliansen vill utvärdera kommunens satsning på tillverkning av konstsnö för att kunna lämna snögaranti för tidig säsongsstart i skidspåren i stan.

Men framförallt ifrågasätter partierna inom alliansen om kommunen ska gå in för att få arrangera premiären i skidskyttevärldscupen i november, under ytterligare en fyraårsperiod.

– Det tycks krävas rader med investeringar som vi inte kan överblicka. Vi ska fullfölja ett bra VM 2019 men man måste kunna ifrågasätta fortsättningen, säger Bosse Svensson, centerpartiets gruppledare i Östersund, till P4 Jämtland.

Är inte den här säsongstarten i november väldigt viktigt för varumärket vinterstaden och Östersund?

– Jag tror att varumärket är väldigt mycket mer än världscupen i skidskytte en vecka i november. Det vi har tittat på i den budget som ligger nu ifrån majoriteten är att vi måste bygga en vattenledning från Storsjön och lägga 15 miljoner på den för att kunna hålla den här veckan vid liv, säger han.

Bosse Svensson anser att det är dags att kommunen tittar över hur mycket premiären i skidskyttevärldscupen kostar.

– Skidskyttet är allmänna investeringar som kommer folk till godo men det är också väldigt mycket pengar som går rakt in i skidskyttet och vi måste börja titta på det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".