En skidåkare i trä
Åsarna Ik bjuder in till Spring för Världens barn Foto: Jessica Brander/Sveriges radio
Spring för Världens barn

Åsarna springer för Världens Barn

Åsarna IK: Vi utmanar föreningar i kommunen
4:39 min

Arrangemanget och insamlingen Spring för Världens barn växer. Åsarna IK bjuder in till en härlig kväll för att samla in pengar.

Åsarna IK laddar för ett arrangemang som ska locka både bredd och elit torsdagen den 6 oktober vid Åsarna Skidstadion. Chistina Andersson, Åsarna IK berättar att det blir en enkel bana runt skidstadion och det finns möjlighet för alla att vara med.

Det är asfalterat så man kan ta sig fram även med rullator och rullstol


Skidstjärnor från landslaget är inbjudna liksom Parasportförbundet, ungdomar. och skidveteranerna Janne Ottosson och Tomas Wassberg, berättar Christina för P4 Jämtland.

Christina ser fram emot att det blir en glad kväll med musikunderhållning och massor med människor som vill skänka pengar till Världens barn.

Klubben har genom åren breddat sin verksamhet för att alla barn och unga ska känna sig välkomna in i idrotten och är nu aktiva med Parasport Jämtland/Härjedalen, integrationsprojekt och elitsatsning.

Naturligtvis vill arrangören Åsarna IK utmana föreningar i Bergs kommun och företag att vara med i evenemanget den 6 oktober vid Åsarna Skidstadion kl 18:30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".