Fotboll mål konstgräs
Foto: Filip Kruse/Sveriges Radio.
Fotboll

Fotbollsmatch spårade ur – strypgrepp och hot mot spelare

Näldentränaren: Han tog stryptag om lagkamraten min
1:14 min

En match mellan United Östersund FC och Näldens IF i fotbollens division sex spårade ur i helgen. Polisanmälan om strypgrepp och hot väntar.

Matchen mellan lagen på Lövsta IP på Frösön slutade med bråk.

En östersundsspelare som fick rött kort ska ha attackerat en spelare i Näldens IF och tog vad som uppfattades som ett strypgrepp.

– Den attackerade spelaren fick rivsår runt halsen. Därefter gick angriparen fram till två spelare och dödshotade dem och deras familjer, säger Näldens lagkapten Hampus Norrman till P4 Jämtland.

Matchens huvuddomare Rickard Hallström bekräftar att en spelare i United Östersund angripit spelare i Nälden. Rickard Hallström ser allvarligt på händelsen, mer än så vill han inte säga innan han skrivit klar sin rapport till tävlingskommittén.

De angripna spelarna kommer att polisanmäla överfallet och hoten, enligt lagkaptenen Hampus Norrman.

United Östersunds ledare Cliffort Forlefac vet inget om dödshoten, men bekräftar att en av hans spelare attackerade en motspelare och det berodde på att spelaren uppfattade att han utsattes rasistiska uttalanden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".