Skär med kniv i rödbetor på skärbräda.
1 av 2
Prova mästerkockens recept på rödbetsbiffar! (Arkivbild) Foto: Athena Afshari /Sveriges Radio
Mästerkocken Helena Appelqvist
2 av 2
Mästerkocken Helena Appelqvist Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Middagstips

Så fixar du biffen med rödbetor

Mästerkocken: Svårt att hitta bra recept
1:58 min

Mästerkocken Helena Appelqvist delar med sig av det bästa receptet på rödbetsbiffar.

Butikerna svämmas nästan över av rotsakserbjudanden just nu. Men mästerkocken Helena Appelqvist tror att fler behöver tips på rödbetsrecept.

Så varför inte testa Helenas rödbetsbiffar till middag en helt vanlig tisdag.

Rödbetorna ska rårivas, både fint och grovt som sedan blandas med havregryn, potatismjöl, ägg, lök och kryddor.
Tex Mex kryddor kan vara perfekt att blanda i för att locka de som inte är vana att äta rödbetsbiffar, tipsar Helena.

– Det är så otroligt gott att servera en vit sås till biffarna. Gjord på cremé fraiche turkisk yoghurt eller gräddfil tillsammans med fint hackad gul lök samt salt och peppar, säger Appelqvist avslutningsvis.


Rödbetsbiffar

4 dl råriven rödbeta, grov och fin
1 ägg
2 dl havregryn
1 finhackad vitlök
1 finhackad gul lök
1/2 dl potatismjöl

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".