Snökanon sprutar snö i skidspår
Natten till onsdag var det så dags att trycka på startknappen för snösprutning kring skidstadion i Bruksvallarna. Foto: Jocke Lagercrantz
Skidåkning

Snökanonerna igång i Bruksvallarna

Mikaela Sandbaum: Det krävs rejält nattkallt
0:54 min

Nu skapas snö för skidåkning i Västra Härjedalen. Natten till onsdag startade snökanonerna vid skidstadion i Bruksvallarna.

Det har varit kyligt nattetid under tillräckligt lång tid för att starta snökanonerna, enligt Mikaela Sandbaum i Bruksvallarna. I hennes drömvärld är skidspåren klara om några veckor.

– Jag hoppas att vi skulle kunna öppna till höstlovet vecka 44, men mer realistiskt är att det dröjer längre, säger hon.

Det krävs fortsatt kalla nätter för att fortsätta köra snökanonerna, men det är inte bara temperaturen som bestämmer om snön ligger kvar eller försvinner.

– Några plusgrader på dagarna spelar inte så stor roll. Det är värre om det börjar blåsa mycket, säger Mikaela Sandbaum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".