Bibliotekarien Elisabet Stål blev chockad över beslutet att ge Nobels litteraturpris till Bob Dylan.
Bibliotekarien Elisabet Stål blev förvånad över beslutet att ge Nobels litteraturpris till Bob Dylan. "Jag är chockad", säger hon. Foto: Filip Kruse/ Sveriges Radio
Litteratur

Blandade reaktioner på att Bob Dylan vann Nobels litteraturpris

Veronika: Det var ju ett namn man kände igen i alla fall
5:42 min

Många blev förvånade när Bob Dylan fick årets Nobelpris i litteratur - även på biblioteket i Östersund.

På torsdagen tillkännagavs vinnaren av Nobels litteraturpris. Vinnaren blev musikern och lyrikern Bob Dylan och av de som samlats på Östersunds bibliotek var det många som blev förvånade över vinnaren.

– Jag har nog inte smält det än, säger bibliotekarien Elisabet Stål.

Bob Dylan är mest känd för sin musik och texterna till den men han har även skrivit en självbiografi. Bibliotekarien Elisabet Stål har själv ingen egentlig relation till vinnaren men hon tycker att det ska bli spännande att se hur vinsten av Nobels litteraturpris kommer att påverka utlåningen av hans verk.

– Vi har ju mycket noter och en biografi om honom men det ska bli spännande att se hur vinsten nu kommer att påverka utlåningen, säger hon.

En annan som tagit sig till biblioteket för att se när priset tillkännagavs var Petter Eriksson Brantens som efter tillkännagivandet inte riktigt vad han tyckte om vinnaren.

– Jag har inte riktigt kunna smälta det än. Jag tror att jag tycker om det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".