Bild på man med clownmask beväpnad med kniv.
Bilden är arrangerad. Foto: Vidar Ruud
Oro

Clownrykte satte skräck i barn på lågstadiedisco

Fritidsledare: Jag hade 60-70 barn som grät och skrek
2:16 min

Ett disco för årskurs 1 till 3 på Vallaskolan fick stängas på fredagskvällen sedan panik utbrutit efter uppgifter om att någon sett clowner utanför lokalen.

– Klockan tjugo i nio spreds ett rykte om att någon hade sett en clown utanför skolan och då blev det hysteri liksom. Jag hade en 60-70 barn som grät och skrek och ville ringa hem till mamma och pappa. Så hade jag en 40 barn som ville ut och se den här clownen, säger fritidsledaren Fredrik Gregorsson.

Barnen fick stanna kvar i lokalen medan Fredrik Gregorsson förgäves gick ut och letade efter en clown. Inte heller polispatrullen som ryckte ut till skolan såg någon misstänkt.

– Det var bara att trösta och berätta att det förmodligen inte är någon där ute, säger Fredrik Gregorsson.

På Vallaskolan har rektorn under måndagen ha samtal med elever i alla klasser efter fredagens incident.

Polisen har fått in flera samtal om clowner i Östersund under helgen. Inga anmälningar har upprättats och polisen, som gjort flera utryckningar utan att se något misstänkt, avfärdar ryktena om clowner beväpnade med knivar som grundlösa.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".