Ungdomar och en polisbil utanför Jamtli i Östersund nattetid.
Ungdomar och polis samlades under måndagskvällen utanför Jamtli. Foto: Filip Kruse/Sveriges Radio
Clowner

Clownrykten samlade ungdomar utanför Jamtli

Ungdom: Har inte sett en enda
0:47 min

Clownryktena i Östersund fortsätter. På måndagskvällen samlades ett 40-tal ungdomar vid Jamtli efter rykten om att clowner skulle komma dit.

Under måndagen florerade det rykten på sociala medier om att clowner skulle dyka upp vid Jamtli vid 22-tiden. Stämningen på sociala medier var stundtals hätsk och vissa menade att om några clowner kom så skulle det innebära bråk.

Några clowner syntes inte till, däremot var polis och minst ett 40-tal ungdomar på plats. Polisen påpekade att det hela endast handlade om rykten.

– Vi har inte sett en enda clown, säger en av ungdomarna som hade åkt nästan tio mil från Hammarstrand för att få syn på en clown.

– Jag tror inte att de är här, det är bara för att skrämma upp och få ut folk, jag tycker att clownryktena är överdrivna, säger en annan ungdom.

Polisen avvisade ungdomarna från Jamtli och de har även skrivit en anmälan om skadegörelse efter att en grupp ungdomar slagit sönder en ruta till en traktor på Jamtli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".