Bilkö vid Lillängerondellen. Foto: Ann-Louise Rönestål Ek/SR Jämtland
Östersunds kommun ska undersöka möjliga trafiklösningar för ett nytt varuhus i Lillänge-området. Foto: Ann-Louise Rönestål Ek /Sveriges Radio
Samhällsplanering

Kommunen ska titta på ny trafikplan för Lillänge

Kommunen: Vi måste nu fundera hur vi kan lösa det här
0:37 min

Det är för tidigt för Östersunds kommun att säga om den planerade etableringen av ett nytt varuhus påverkas av att Trafikverket säger nej till ny avfart vid Lillänge.

– Vi måste fundera hur vi generellt kan lösa det här. Nu får våra tjänstemän titta på det här och se vilka lösningar som finns och hur man ska gå vidare med det, säger Florian Stamm, ordförande i Miljö och samhällsbyggnadsnämnden (MP).

Kan det här påverka planerna för en etablering av ett varuhus?

– Det är för tidigt för mig att säga, säger Florian Stamm, ordförande i Miljö och samhällsbyggnadsnämnden (MP). 

Trafikverket är inte beredda att lägga resurser och pengar på en ny avfart. Enligt Mats Olofsson, samhällsplanerare på Trafikverket kan en ombyggnation av Öillängerondellen gå på minst 50 miljoner kronor.

Är ni beredda att själva bekosta en ombyggnation för att få till den trafiklösning ni vill ha där?

– Återigen är det för tidigt att svara på. Sedan är det ett annat beslut som krävs om vi ska gå in med kommunala pengar eller om vi ska hitta en annan lösning, säger Florian Stamm, ordförande i Miljö och samhällsbyggnadsnämnden (MP). 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".