Förhandling pågår i sal 1, tingsrätten i Östersund
Det finns en historia mellan två män som nu möts i Östersunds tingsrätt angående knivskärnigen i Valla på Frösön. Foto: Filip Kruse/Sveriges Radio.
Knivdådet i Valla

Motparter i rättegång om knivbråk har mötts i rätten tidigare

Försvararen: Det har varit omvända roller tidigare
1:21 min

Två unga män som nu möts i rättssalen angående knivbråket i Valla Centrum i vintras har varit motparter tidigare - då var det omvända roller.

– Den som idag är målsägande är tidigare dömd för brott mot min klient, säger den huvudmisstänktes försvarsadvokat Jakob Machuca.

Enligt advokaten hade den domen om misshandel och olaga hot just kommit när händelserna i Valla på Frösön utspelade sig i februari. Hans klient förnekar nu att han knivskurit den målsägande. Han har varit på plats och de har bråkat, men han har inte utdelat knivhuggen, enligt försvararen.

Även den knivskurne mannens målsägandebiträde Lars Ederwall bekräftar att de två unga männen har en historia.

– När det gäller den huvudmisstänkte och min huvudman så har de haft en konfrontation tidigare som varit föremål för rättegång och den har väl möjligen viss betydelse i sammanhanget, säger målsägandebiträde Lars Ederwall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".