Boxningsledare står i ringen i en träningslokal
Lars Göran Linde, BK Ängeln Foto: Staffan Andersson/Sveriges Radio
Integration

600 000 kronor till föreningslivet ska stärka integrationen

Lars Göran Linde: Det känns riktigt bra.
1:15 min

Östersund delar ut 600 000 kronor till integrationsprojekt. Boxningsklubben Ängeln hör till de som får pengar, 50 000 kronor.

– Riktigt skönt. Vi har lagt mycket tid, kraft och ork för att hjälpa ensamkommande flyktingar. Det känns som en riktigt bra belöning, säger Lars Göran Linde, ordförande BK Ängeln.

Pengarna de får kommer gå åt till resor, utrustning, läkarundersökningar, hotell med mera för de aktiva.

Stödet som kommunen delat ut är avsatt till föreningar, studieorganisationer och andra ideella organisationer och ska gå till integrationsfrämjande insatser. Det kan handla om enstaka evenemang eller återkommande aktiviteter inom kultur- och fritidsområdet där nya och gamla Östersundsbor kan mötas. 

Det är stort intresse bland flyktingar för att testa boxning hos BK Ängeln. Och boxning är bra för att bli integrerad säger Lars Göran Linde, ordförande i BK Ängeln.

– Absolut. Jag säger ofta att "här pratar vi svenska" och det är för att de ska lära sig svenska. När man boxas kan man inte ha en kille i ringhörnan som inte förstår vad man säger. Och det är många som blivit mycket bättre på svenska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".