Man vid ett hus.
Kyrkoherden Olof Roos tycker att det är naturligt att Svenska kyrkan tar över Mötesverkstaden i Krokom från kommunen. Foto: Sveriges Radio.
Samlingsplats

Kyrkan tar över Mötesverkstaden i Krokom

Krokoms kommun: Vi är jättenöjda med lösningen
1:12 min

Krokoms kommun fick inte ekonomin att gå ihop men Svenska kyrkan fortsätter driva Mötesverkstaden i Krokom.

Svenska Kyrkan har sedan i början av året tagit över Krokom kommuns Mötesverkstad. En öppen samlingsplats för personer som av olika anledningar inte har något jobb att gå till.

Kommunen kunde inte finansiera projektet och kyrkoherden Olof Roos tycker att det är naturligt att kyrkan då tar över.

– Jag tänker att kyrkan ska vara bra på det, att skapa öppna mötesplatser för människor, säger han.

Kyrkan tog i början hjälp av kommunen för att etablera en kontakt med de personer som var inblandade i det tidigare projektet. Men nu bedriver kyrkan verksamheten på egen hand.

Krokoms kommun drev mötesplatsen som ett projekt i två år med pengar från regeringen. Enligt Malin Bergman centerpartistisk ordförande i socialnämnden var det ett lyckat projekt för att hjälpa personer med psykisk ohälsa. Hon är glad att arbetet fortsätter.

– Vi är jättenöjda med den här lösningen och vi är väldigt glada och tacksamma för att de kan fortsätta att driva den, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".