2 unga män står vid bandyplan
Martin Werner och Pontus Magnusson, spelare i ÖBS. Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Bandy

ÖBS efterlyser fler spelare inför seriepremiären

ÖBS-spelare: Det är ett akutläge
7:45 min

Tunn spelartrupp och få träningspass på den konstfrusna bandyplanen ger inte ÖBS de bästa förutsättningarna inför seriepremiären.

Östersunds bandysällskap har börjat sin fjärde säsong på den konstfrusna bandyplanen bredvid Östersunds arena. Problem med isen under åren har påverkat spelarna och det är stor frustration i laget, säger Martin Werner till P4 Jämtland.

– Nu har vi haft fyra träningar på stor is innan seriepremiär och det är inte optimalt, säger målvakten Pontus Magnusson.

Hade vi haft is för 2- 3 veckor sedan så vore vi bättre förberedda, förklarar mittfältaren och lagkapten Martin Verner som spelat flera år med laget.

Efter helgens  träningsmatcher har två ordinarie spelare blivit skadade.
Det är nu ett ganska akut läge i den redan tunna truppen och ÖBS har till och med lagt ut efterlysning i sociala medier efter nya spelare.

Det är kanske någon som är intresserad att flytta hit och spela, då får vi hjälpa till med flytten på bästa sätt.

ÖBS har förhoppningar att kunna ragga några "gamla" spelare till laget. Laget har också skrivit utvecklingsavtal med två spelare från Sandvikens ungdomslag, berättar Martin Werner avslutningsvis.

På söndag är det säsongspremiär för division 1-bandyn och Östersunds bandysällskap tar emot Järvsö bandy på hemmaplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".