Martha Perssom har sytt kläder i 42 år och det lär bli ännu mer då frihandelsavtalet med Kanada träder i kraft.
1 av 2
Martha Perssom har sytt kläder i 42 år och det lär bli ännu mer då frihandelsavtalet med Kanada träder i kraft. Foto: Marcus Frånberg
Adam Brånby, delägare i Woolpower.
2 av 2
- Vi ökar produktionen varje år och med frihandelsavtalet lär det bli ännu mer att göra säger Adam Brånby som är delägare i Woolpower i Östersund. Foto: Marcus Frånberg
Handelsavtal

Frihandelsavtal stärker Östersundsföretag i Kanada

"Kanada är en mycket bra marknad för oss"
1:10 min

Ökad försäljning och nyanställningar. Det ser textilföretaget Woolpower i Östersund fram mot till följd av det nyligen tecknade frihandelsavtalet mellan EU och Kanada.

Nu slopas de 18-procentiga tullavgifterna på varor från Sverige som förs in till Kanada.

Redan i dag går fyra femtedelar av Woolpowers produkter på export bland annat till vinterlandet Kanada och nu räknar man med större genomslag där för jämtländska ylleplagg.

– I dag har vi en extra kostnad i form av tull när vi säljer till Kanada. När den försvinner så är det klart att vi kommer att ha möjlighet att öka vår försäljning dit, säger Adam Brånby, delägare och styrelseordförande i Woolpower. Det är ett stort land, det är mycket människor och framförallt så är det kallt i Kanada. Det är ypperligt för oss.

Företaget har i dag runt 100 anställda.

– Eftersom all vår tillverkning sker i Östersund så är det klart att all ökad försäljning leder till fler anställning i Östersund, säger Adam Brånby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".